XDecum


Home Onze bieren Het brouwen Het genieten Verdeel & Proefpunten Contact
Het brouwen


HOE WORDT DECUM GEBROUWEN?

Alles draait om kwaliteitsvol brouwen: het creëren van “het perfecte bier” is onze passie.

KWALITEIT IS GEEN TOEVAL. Het begint met het water: het DECUM brouwwater is puur en zuiver. De selectie van de gerstemout gebeurt met de grootste zorgvuldigheid. De gekozen mouten worden grof vermalen, ‘geschroot’ in vaktermen. Bij het ‘maischen’ wordt de mout gemengd met het brouwwater tot een beslag en verwarmd volgens een bepaald temperatuurprofiel. Temperaturen en duur van de rusttijden zijn cruciaal voor het karakter en de smaak van het bier. Als al het zetmeel is omgezet, wordt het ‘beslag’ gefilterd. Zo bekomen we een soort van suikerwater – ‘wort’ genoemd – en een vast bestanddeel, de ‘draf’. Deze draf is ideaal voeder voor het melkvee.

Het wort wordt samen met de hop gekookt. Als hoppen kiezen we resoluut voor de beste kwaliteiten en de  juiste aroma’s. De hop bezorgt het bier zijn bitterheid en specifieke aroma’s. Hop heeft ook een positieve invloed op de bewaarbaarheid van het bier en ‘de kraag van het bier’.

Als het wort gefilterd is wordt het snel overgepompt naar een gisttank. In deze stap wordt ook de specifieke DECUM gist toegevoegd voor de aanmaak van alcohol, koolzuur en de gewenste smaakaroma’s. Nu gaan we het bier diep koelen of ‘lageren’ zodat het enkele weken tot maanden kan rijpen.

Het DECUM bier is bijna klaar. Het wordt ongefilterd afgevuld om de optimale smaakaroma’s en het karakter te behouden. DECUM bier wordt hergist op de fles voor een goede rijping.

Klaar om te genieten van een heerlijke perfecte DECUM. Geniet met mate(n).WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn Ben, Daniel en Dirk en brouwen is onze passie! Samen hebben we de opleiding gevolgd tot meester-brouwer. Onze ambitie is “het perfecte bier” te brouwen en met nieuwe, originele bieren onze gemeenten Mollem, Tienen en Borchtlombeek terug op de bierkaart te zetten. Ons geheim ingrediënt: Passie.

DE BETERE BROUWERS

Wij brouwen bier zoals we het voor onszelf zouden brouwen: puur en zuiver. DECUM wil vernieuwen met respect voor de Belgische biertraditie. Al onze bieren worden ambachtelijk gebrouwen, met absolute precisie en passie voor kwaliteit. DECUM. Veni, vidi, bibi.

DE BROUWERIJ

In onze proefbrouwerij kunnen wij naar hartenlust nieuwe bieren creëren en kleine hoeveelheden brouwen. Klein maar fijn. Voor onze grotere brouwsels huren wij een installatie. Tijdens het brouwen participeren wij maximaal.

Over Decum
.

“Tienvoudig” verwijzend naar de TIENVOUDIG SENSATIONELE SMAAK.
“Gekend als 10” verwijzend naar de TOPKWALITEIT waarnaar we streven.
DECUM verwijst naar het latijnse decem, het getal ‘10’, verwijzend naar de stad TIENEN.
. .
.

Maatschappelijke zetel : Torsinplein 14/5 3300 Tienen

Adres brouwerij : Dorp 42, 1730 Mollem

Adres lagering bier : Stampmolenstraat 13, 1761 Borchtlombeek

Website created by :  CentX.Online
Copyright Text & Afbeeldingen :  Decum Nv     /       Structuur Website :   DUFRESNE-CLAUWAERT GCV DECUM NV